Καραμανλίδικα σαρμαδάκια με παστουρμά και πλιγούρι

Ένα υπέροχο φαγητό έτσι όπως το εννοούν στην Βόρειο Ελλάδα αλλά και στην Καππαδοκία, από όπου μας έρχεται η συνταγή θα μας ετοιμάσει ο Βησσαρίων. Λάχανο το πρώτο υλικό, γεμιστό με παστουρμά και πλιγούρι. Ιδιαίτερο φαγητό, για μερακλήδες.

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και το αφήνουμε να ρουφήξει το νερό για περίπου 15 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε το λάχανο με το κοτσάνι προς τα κάτω αφού πρώτα έχουμε κόψει και έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν και βγαίνουν τα φύλλα του.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον παστουρμά και τον άνηθο. Προσθέτουμε στη συνέχεια το πλιγούρι, το δυόσμο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το λάχανο κόβουμε τα φύλλα του και τα γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε με τον παστουρμά.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε τα σαρμαδάκια που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε νερό, τον κύβο και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

  • 100 γρ. Καραμανλίδικο παστουρμά από μπούτι μόσχου
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 1 λάχανο
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα δυόσμου
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery