Επιλέγω σωστά τρέφομαι υγιεινά
Φυτικές Ίνες

Οι περισσότεροι αναφέρονται στις φυτικές ίνες μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Στην πραγματικότητα όμως η συστηματική πρόσληψη φυτικών ινών είναι καθοριστική, τόσο για την υγεία, όσο και για τον έλεγχο του βάρους.



Πρωινό

Όλοι λοιπόν γνωρίζουν ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος δεν αποτελεί επιλογή αλλά υποχρέωση. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι το τι πρέπει να περιλαμβάνει το γεύμα αυτό.



Βιταμίνη C

Ένα από τα στοιχεία που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή των ιώσεων και του κοινού κρυολογήματος είναι η βιταμίνη C.



Ντάκος

Ο κρητικός ντάκος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενέργεια. Συνδυάζεται σχεδόν πάντα με λαχανικά και είναι συνυφασμένο στο μυαλό όλων με την υγιεινή διατροφή.



Καρότο

Το καρότο είναι ένα λαχανικό που γνωρίζουμε ότι μας εξυπηρετεί στο καλύτερο μαύρισμα πριν το καλοκαίρι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α.



Μπρόκολο

Σειρά επιδημιολογικών μελετών συνηγορούν στο αποτέλεσμα ότι το μπρόκολο βρίσκεται στην κορυφή της κλίμακας των τροφίμων με αντικαρκινική δράση.



Παντζάρια

Το πράσινο μέρος των παντζαριών, τα φύλλα, είναι μία από τις καλύτερες πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, δύο αντιοξειδωτικών συστατικών με εστιασμένη δράση στην υποστήριξη της όρασης και την μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.



Σοκολάτα

Κατά κοινή ομολογία, η σοκολάτα βρίσκεται στην λίστα με τις μεγαλύτερες καθημερινές απολαύσεις. Εχει δημιουργήσει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ επιστημόνων που προσπαθούν να αποφασίσουν εάν τελικά ο άνθρωπος μπορεί να εθιστεί στην σοκολάτα ή όχι.



Θαλασσινά

Τα θαλασσινά αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων με φανατικούς οπαδούς. Η υψηλή τους όμως περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, τους στερούν την απόλαυση.



Βιταμίνη D

Στο επίκεντρο των ερευνών τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα και για πολλά επόμενα βρίσκεται η βιταμίνη D.



Ψάρι

Κάποιος θα έλεγε πως το ψάρι με τα λαχανικά θα συνέθεταν το κατάλληλο γεύμα για δίαιτα. Πως όμως θα σας ακουγόταν αν μαθαίνατε ότι είναι το κατάλληλο γεύμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης;



Ξηροί καρποί

Το βασικό χαρακτηριστικό των ξηρών καρπών είναι ότι αποδίδουν ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε λιπαρά.



Μπύρα

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η κατανάλωση μπύρας κάνει κοιλιά! Στην πραγματικότητα η μπύρα είναι το ποτό με τις λιγότερες θερμίδες.



Μανιτάρια

Τα ιστορικά στοιχεία για τα μανιτάρια είναι θεαματικά. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το θεωρούσαν ελιξίριο αθανασίας! Αντίστοιχα στην Αρχαία Ελλάδα και την Λατινική Αμερική θεωρούσαν ότι έχει μαγικές ιδιότητες.



Αγγινάρες

Η ιστορία αναφέρει ότι η αγκινάρα πριν κάπου 6 αιώνες, εθεωρείτο ως ένα από τα πλέον αποτελεσματικά αφροδισιακά προϊόντα, όπου ισχυροποιούσε και βελτίωνε την σεξουαλική επίδοση.



Κατίκι

Το κατίκι είναι ένα ελληνικό τυρί με θαυμάσια γεύση και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λιπαρά. Γνωρίζατε ότι το κατίκι περιέχει μόνο 10% λιπαρά;



Λαδερά φαγητά

Ποιά είναι τα λαδερά φαγητά, πως πρέπει να τα συνδυάζουμε, πόσο συχνά είναι καλό να τα καταναλώνουμε και ποια τα οφέλη που θα απολαμβάνουμε είναι μερικά ερωτήματα που θα απαντήσουμε.



Όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, και άπεπτες φυτικές ίνες. Παράλληλα περιέχουν χαμηλά ποσά λίπους.



Κοτόπουλο

Η χρήση του κοτόπουλου, ενός λευκού και άλιπου κρέατος είναι μία λύση. Ας δούμε λοιπόν μερικές πληροφορίες για την επιλογή του.



Δημοφιλείς συνταγές
Διαβάστηκε 30630 φορές
Διαβάστηκε 27036 φορές
Διαβάστηκε 22644 φορές
Photogallery