Μοσχαράκι με πράσο κοκκινιστό και άγριο ρύζι με basmati

Μοσχαράκι τρυφερό στην κατσαρόλα, πράσο κοκκινιστό, που του πάει πολύ και όλα μαζί σερβίρονται με άγριο ρύζι με basmati. Το φαγητό αυτό μυρίζει... Κυριακή μεσημέρι στο σπίτι της μαμάς. 

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και όλα τα λαχανικά, αφού πάρουν χρώμα σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα βράζουμε 200 γρ. άγριο ρύζι BASMATI. Σερβίρουμε το ρύζι, στη συνέχεια το μοσχαράκι με το πράσο και γαρνίρουμε με το σουσάμι.

  • 1000 γρ. πράσο
  • 500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 200 γρ. αγριο ρύζι με BASMATI
  • 400 γρ. μοσχάρι ελιά σε μικρούς κύβους
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 100 ml. μαυροδάφνη
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 100 ml. εχτρα παρθένο ελαιολαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery