Εκπομπή
Chef

"Μαγειρεύω οικονομικά"... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η καθημερινή εκπομπή, που προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν' αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.

Όλα ξεκινούν από τα ψώνια. Βρίσκουμε, διαλέγουμε και παρουσιάζουμε τον τρόπο να κάνουμε οικονομικές αγορές τροφίμων. Ο σεφ επισκέπτεται καθημερινά, ένα κατάστημα και προμηθεύεται όλα όσα χρειάζεται για το ημερήσιο μενού, ελέγχοντας και παρουσιάζοντας τις τιμές.

Στη συνέχεια ο σεφ παρουσιάζει τον τρόπο παρασκευής για πέντε έξυπνα, γρήγορα, υγιεινά, οικονομικά και ολοκληρωμένα μενού με βασική προϋπόθεση να μην ξεπεράσει ποτέ τα 50 ευρώ. Σε κάθε συνταγή οι τηλεθεατές μαθαίνουν πώς να επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά, να τα διαχειρίζονται και να τα συνδυάζουν σωστά! Στο τέλος του επεισοδίου παρουσιάζουμε το ακριβές κόστος της κάθε συνταγής καθώς και το ποσό που απομένει από το budget των 50 ευρώ. Είναι μεγάλο στοίχημα να αποδείξουμε ότι είναι εύκολο να «μαγειρεύουμε οικονομικά»!!!

Τέλος, ο σεφ επιμελείται το καθημερινό art de la table του οικογενειακού τραπεζιού. Οι τηλεθεατές θα μάθουν πώς να σερβίρουν σωστά το φαγητό, πώς να διακοσμούν με έμπνευση το τραπέζι, πώς να ανανεώσουν οικονομικά τα σκεύη της κουζίνας... Γιατί, ακόμα και το πιο απλό φαγητό μπορεί να αποτελέσει έδεσμα σε ένα επίσημο τραπέζι.

Παρουσίαση – επιμέλεια συνταγών: Βησσαρίων Παρθένης

Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη

Δ/ση Φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης

Δ/ση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης

Παραγωγή: GV PRODUCTIONS

Δημοφιλείς συνταγές
Διαβάστηκε 30566 φορές
Διαβάστηκε 26983 φορές
Διαβάστηκε 22612 φορές
Photogallery