Σουτζουκάκια σε σπιτικές πίτες από γιαούρτι

Τα χοιρινά σουτζουκάκια σερβίρονται πάνω σε σπιτικές πίτες με πρώτη ύλη το γιαούρτι και γαρνίρονται με ρύζι και κόκκινη σάλτσα με γιαούρτι. Πρωτότυπη και δοκιμασμένη συνταγή. Πολύ νόστιμη και εναλλακτική.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της και να μελώσει. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας γυρνώντας τα από όλες τις μεριές να ψηθούν ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το τηγάνι τα σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα κι ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Ψήνουμε σε φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Για τα πιτάκια

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα ανοίγουμε με ένα πλάστη. Σε τηγανάκι που έχουμε ζεστάνει ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

  • 500 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 φέτες ψωμί μόνο τη ψίχα
  • 1 κουταλιά της σούπας μεσογειακή νοστιμιά
  • Κύμινο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 κονκασέ ή 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 15 γρ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery