Μια εξαιρετική συνταγή όπου σερβίρουμε τα burger σε τηγανιτά κουπάκια αγκινάρας και σκεπάζουμε με αυτά αντί για ψωμί. Άμυλο στην συνταγή προσθέτουν τα sticks γλυκοπατάτας. Με τη sauce μαγιονέζας και άνηθου γαρνίρουμε ιδανικά το φαγητό μας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, αλατοπιπερωνουμε και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το μπέικον ιδανικά το έχουμε περάσει και αυτό από τη μηχανή του κιμά.
Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό την αγκινάρα για 3 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την περνάμε από αλεύρι, το μίγμα αυγό-γάλα και τέλος την γαλέτα.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τον άνηθο. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μακρόστενα sticks και τηγανίζουμε. Συνθέτουμε τα burger.
- 1 συσκευασία (600gr) αγκινάρες
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. γαλέτα
για τα μπιφτέκια
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 30 γρ. μπέικον
- αλάτι , πιπέρι
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 2 κλαδάκια άνηθο
- 1 ντομάτα πομοντόρο
- 400 γρ. γλυκοπατάτες