Κλείνουμε τα μπουτάκια σε ειδική σακούλα και τα ψήνουμε στο φούρνο. Ιδιαίτερη πρόταση για όσους θέλουν να ετοιμάσουν ένα γρήγορο και χορταστικό φαγητό. Χωρίς κόπο με πολύ γεύση. Οι γεμιστές πατάτες είναι ψητές στο φούρνο και συνοδεύουν μοναδικά το πιάτο μας.
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με την σακούλα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο αφού πρώτα προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμη αδειάζουμε το εσωτερικό της.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πατάτα, την μουστάρδα, το τυρί και την κρέμα αφού αφαιρέσουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ζαμπόν τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφού πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα ξαναγεμίζουμε την πατάτα και βάζουμε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.
- 1 συσκευασία ζουμερό κοτόπουλο
- 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 4 μεγάλες πατάτες
- 8 φέτες ζαμπόν κυβάκια
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 20 γρ. μουστάρδα
- 120 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι