Κοπανάκια γλυκόξινα στο φούρνο με πατάτες στη λαδόκολλα
Τα κοπανάκια είναι από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα μέρη του κοτόπουλου. Μία μοναδική συνταγή να τα ετοιμάσουμε στο φούρνο, με γλυκόξινη σάλτσα και να τα συνοδέψουμε με πατάτες στη λαδόκολλα. Φαγητό για όλη την οικογένεια, μοναδική λιχουδιά για τα παιδιά, που σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κοπανάκια καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο κατσαρολάκι να ζεσταθούν. Αφού λιώσει η ζάχαρη και το μέλι, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτά με μαντολίνο, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά σε ταψί με λαδόκολλα.
- 12 κοπανάκια
- 50 γρ. μέλι
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 15 ml. ξύδι
- 30 γρ. κέτσαπ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
- 150 ml. πορτοκαλάδα
- 30 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 150 γρ. soya sauce
- 2 ροδέλες ανανά από κονσέρβα
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί μπρινουάζ
- 1/2 πιπεριά κόκκινη μπρινουάζ
- 400 γρ. πατάτες