Καβουρμαδόπιτα κοτόπουλου με χοντρό παραδοσιακό φύλλο
Με πρώτη ύλη τον καβουρμά κοτόπουλου και παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες, ετοιμάζουμε μία παλιά συνταγή από την Καππαδοκία.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνατε και να μαλακώνει.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση να φύγουν τα πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε το φύλλο και τοποθετούμε τη γέμιση.
Κλείνουμε με το φύλλο, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- 250 γρ. καβουρμά κοτόπουλο
- 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 αυγό
- Αλάτι, πιπέρι