Πίτα με γαλοπούλα και κατίκι

Με λίγο αλεύρι, ώστε να ανοίξουμε το δικό μας φύλλο, αξιοποιούμε όλα τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας, μετά από ένα εορταστικό τραπέζι.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα στερεά της ζύμης και στη συνέχεια τα υγρά. Ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Χωρίζουμε σε 4 μπάλες και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλά φύλα. Τοποθετούμε τα 2 φύλλα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί 24 εκ. προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα άλλα 2 φύλλα από επάνω σχηματίζοντας περιφερειακά ένα κορδόνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσα καρυκεύματα χρειαζόμαστε.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. νερό  
  • Αλάτι, πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 150 γρ. κοτόπουλο ή γαλοπούλα ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πατάτες φούρνου
  • 80 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 5 κάστανα βρασμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
  • ½ μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
  • 30 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery