Χωρίζουμε την αφράτη ζύμη πίτσας σε τέσσερα σημεία, όπου στο κάθε ένα από αυτά βάζουμε τέσσερις διαφορετικές γεμίσεις. Η κάθε γέμιση έχει το δικό της χρώμα. Το κάθε χρώμα αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου. Βασικά είναι ένα παιχνίδι γεύσεων και χρωμάτων, ώστε σερβίροντας την πίτσα να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να είναι για όλα τα γούστα.
Ανοίγουμε τη συσκευασία της πίτσας και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε λίγο από το ζυμάρι και σχηματίζουμε ένα σταυρό στο κέντρο για να χωρίσει τις γεμίσεις. Απλώνουμε επάνω στο ζυμάρι την κέτσαπ και τη μουστάρδα. Ετοιμαζόμαστε να γεμίσουμε τα τετράγωνα.
Στο πρώτο βάζουμε τη γέμιση ζαμπόν,
Στο δεύτερο βάζουμε τη γέμιση μανιταριών, αφού πρώτα σοτάρουμε όλα τα υλικά.
Στο τρίτο βάζουμε τη γέμιση με τις πιπεριές.
Στο τέταρτο βάζουμε τη γέμιση με τις γαρίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο και ψήνουμε την πίτσα για 12 – 15 λεπτά.
- 1 αφράτη ζύμη πίτσας 400 γρ.
- 100 γρ. κέτσαπ
- 30 γρ. μουστάρδα
Γέμιση ζαμπόν
- 60 γρ. γκούντα τριμμένο
- 50 γρ. ζαμπόν
- ½ πιπεριά πράσινη
- Ρίγανη ξερή
Γέμιση μανιταριών
- 150 γρ. μανιτάρια
- 50 γρ. μπέικον
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Γέμιση με πιπεριές
- 1/4 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. τυρί ανθότυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Γέμιση με γαρίδες
- 100 γρ. γαρίδες μικρές κ/ψ βρασμένες
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- Λίγο άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι