Μία μοναδική γέμιση με λουκάνικα, μανιτάρια, τυρί και κρέμα γάλακτος θα κλείσει ο σεφ μας, σε μοναδικά «καλαθάκια» από φύλλο. Το tip της συνταγής και η ολοκλήρωσή της, το αβγό, που πέφτει πάνω από κάθε καλαθάκι και ψήνεται στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το λουκάνικο ψιλοκομμένα και τα 2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το τυρί. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε, διπλώνουμε στη μέση και βουτυρώνουμε , ξαναδιπλώνουμε στη μέση.
Τυλίγουμε περιμετρικά και βάζουμε την γέμιση μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, βγάζουμε, σπάμε από 1 αυγό στην κάθε φωλιά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε με το dressing που έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τη σαλάτα κάτω και επάνω τις φωλιές.
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
- 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 200 γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 λόλα πράσινη
- 1 λόλα κόκκινη
- Dressing μελιού
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 30 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 30 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι