Αλμυρή τάρτα με χωριάτικο λουκάνικο

Η βουτυράτη ζύμη τάρτας στο τραπέζι της Παρασκευής είναι αλμυρή. Χωριάτικο λουκάνικο, τυριά και καραμελωμένα κρεμμύδια τα βασικά υλικά της γέμισης. Όλα αυτά στον φούρνο, για ένα υπέροχο φαγητό που τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Βάζουμε τη ζύμη τάρτας στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά να ψηθεί. Σε τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια. Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Όταν βγει η τάρτα προσθέτουμε τη γέμιση και από επάνω προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 – 30 λεπτά.

  • 1 ζύμη τάρτας
  • 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 250 γρ. λουκάνικα χωριατικά με πράσο
  • 100 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 ml. ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery