Στρούντελ πατάτας

Αν τα στρούντελ τα έχετε συνδυάσει με γλυκιά συνταγή, έρχεται η ανατροπή! Τα δικά μας στρούντελ είναι με παραδοσιακό χοντρό φύλλο, γεμιστά με πουρέ πατάτας, πιπεριές και μπέικον. Ορεκτικό, κύριο πιάτο, γρήγορο βραδινό, συνταγή για πάρτι, εσείς αποφασίζετε που θα τα σερβίρετε, φτάνει να έχετε τα κατάλληλα υλικά.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπέικον. Ανακατεύουμε τον πουρέ με όλα τα υλικά μαζί.

Ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε μέσα το μίγμα του πουρέ. Τυλίγουμε σε ρολό και χαράζουμε σχήματα από επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

  • 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
  • 125 γρ. πουρές πατάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά μπρινουάζ
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά μπρινουάζ
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. γαλέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery