Μπανάνες γεμιστές με τρουφάκια

Διαχειριζόμαστε με ιδιαίτερο τρόπο έτοιμα σοκολατάκια με τρούφα γάλακτος, σερβίροντάς τα ως γέμιση σε μπανάνες.

Κόβουμε τις μπανάνες στα 2 και με έναν αφαιρετή ψίχας αδειάζουμε το κέντρο τους. Περνάμε την μπανάνα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε την μπανάνα από το κάτω της μέρος μέχρι τη μέση. Αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξει και πασπαλίζουμε με το κροκάν.

Κόβουμε τα τρουφάκια στα 4, τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσουν (το θέλουμε παχύρευστο και όχι υγρό). Τα βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη και γεμίζουμε το εσωτερικό της μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως.

  • 4 μπανάνες ίσιες
  • 16 τρουφάκια γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ. κροκάν
  • 20 ml. χυμό λεμονιού
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery