Μαρμελάδα πορτοκάλι

Με πολύ απλό τρόπο, ο Βησσαρίων θα μας μάθει να κάνουμε μαρμελάδα πορτοκάλι, για να ξέρουμε τι τρώμε ακόμα και στο πρωινό.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα των εσπεριδοειδών και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105οC.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία αποστειρώνουμε ως εξής: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100ο C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλ. το καπάκι να είναι προς τα κάτω.

Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 1 κιλό πορτοκάλια (καθαρό βάρος) καθαρισμένα από τις φλούδες και τα κουκούτσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery