Στην ζύμη τάρτας που χρησιμοποιούμε, παντρεύουμε μία γέμιση με κοτόπουλο και μπρόκολο και σκεπάζουμε με μία ελαφριά μπεσαμέλ με κατίκι.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο αφού το κόψουμε σε μικρά κυβάκια από όλες τις πλευρές.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς το τυρί, τον κρόκο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και τοποθετούμε μέσα το φύλλο τάρτας. Σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε πατήσει καλά και εφάπτεται ακριβώς στην φόρμα. Τρυπάμε το φύλλο μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε πρώτα το φύλλο μόνο του για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα έχοντας βάλει επάνω κάποιο βάρος για να μη μας φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα της μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε αφού κρυώσει.
- 1 συσκευασία ζύμη για τάρτα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 50 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
- 400 γρ. γάλα
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 κρόκος αυγού
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι