Συνταγή με αρκετά μεγάλη εκτέλεση, πλούτο υλικών και εξαιρετική εμφάνιση στο σερβίρισμα του πιάτου.
Παίρνουμε το κρέας και κάνουμε 4 τρύπες σταυρωτά με το μασάτι. Γεμίζουμε την κάθε τρύπα με την γέμιση.
Για την πρώτη γέμιση σοτάρουμε τα υλικά σε ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε.
Για την δεύτερη γέμιση ανακατεύουμε σε ένα multi όλα τα υλικά και γεμίζουμε.
Για την τρίτη γέμιση σοτάρουμε τα υλικά σε ελαιόλαδο και μετά γεμίζουμε.
Για την τέταρτη γέμιση σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο, πουδράρουμε με το αλεύρι και σβήνουμε με το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε μπαχαρικά.
Βάζουμε το κρέας μας στο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα στο σχήμα της επιλογής μας. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε από επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας το κόβουμε σε φέτες.
ΤΙΡ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
- 800 γρ. χοιρινό λαιμό
- 1 ρέβα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 πατάτα
- 1 κολοκύθι
1η Γέμιση
- 100 γρ. κολοκύθι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι
2η Γέμιση
- 50 γρ. φέτα
- 50 γρ. ανθότυρο
- 30 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
3η Γέμιση
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
4η Γέμιση
- 100γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 20γρ. βούτυρο
- 30γρ.αλεύρι
- 50γρ. γάλα
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κύβο κοτόπουλο αραιωμένο σε 500 ml νερό
- 50γρ. μουστάρδα
- 40γρ. μέλι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50γρ. λεμόνι