Ολόκληρο κοτόπουλο στο φούρνο που ψήνεται στους χυμούς της μπύρας. Γαρνίρουμε με τραγανές πατάτες και μπέικον.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά μας. Κόβουμε τις πατάτες, τις σοτάρουμε σε κατσαρόλα με βούτυρο και λάδι. σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτουμε μπέικον, πατάτες, αλάτι, θυμάρι και σβήνουμε με κρασί και τις βάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε στο κουτάκι της μπύρας μία ποσότητα από τα μπαχαρικά που έχουμε χρησιμοποιήσει και τοποθετούμε το κουτάκι της μπύρα μέσα στο κοτόπουλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί όρθιο και περιχύνουμε με τα υλικά της σάλτσας μας (αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο βγάζουμε το κουτάκι της μπύρας, περιχύνουμε με όσο μας έχει μείνει μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε.
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 600 γρ. πατατάκια μικρά
- 100 γρ. μπέικον σε κύβους
- 1 κουτάκι μπύρα 330ml. (Την μισή ποσότητα)
- 1 κρεμμύδι καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
- 40 γρ. μέλι
- 50 γρ. λεμόνι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- Την μισή ποσότητα από το κουτάκι της μπύρας
- Ρίγανη
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι-πιπέρι