Ξανθιά μαλλιαρή τυρόπιτα

Μία προσωπική οικογενειακή συνταγή μας εμπιστεύεται ο σεφ, για την πρώτη μέρα του έτους. Το φύλλο της τυρόπιτας είναι με φύλλο κανταΐφι και όσο και αν μας ακούγεται παράξενο, είναι αληθινό και νόστιμο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του κανταϊφιού. Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του κανταϊφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε με το κανταΐφι. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα. Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά. Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

  • 80 γρ. κασέρι
  • 80 γρ. ρεγκάτο
  • 80 γρ. γκούντα
  • 125 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο Αυστρίας αλατισμένο
  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery