Γιουβέτσι με λουκάνικα κοκτέιλ
Φαγητό φούρνου, με κριθαράκι και λουκάνικα.
Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες το πελτέ, τα μπαχαρικά μας και το λουκάνικο. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα το κριθαράκι μας και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μόλις γίνει το κριθαράκι αφαιρούμε από την φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε το τυρί.
- 1 συσκευασία λουκάνικα cocktail party σε ροδέλες
- 250 γρ. κριθαράκι
- 50 γρ. μυζήθρα
- 2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 ντομάτες κομμένες κυβάκια
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100 γρ. λευκό κρασί
- Μοσχοκάρυδο
- 20 γρ. νοστιμιά