Ένα γλυκό με μεγάλη ιστορία, που ψήνεται με ιδιαίτερο τρόπο και σερβίεται μοναδικά.
Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στην εστία σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα καραμελώσει και πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε και κινούμε το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Σημαντικό είναι η φωτιά να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Απλώνουμε επάνω στην καραμέλα τα δημητριακά και τις μπανάνες που έχουμε κόψει κατά μήκος.
Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα την οποία τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα μαχαίρι. Με μία σπάτουλα πιέζουμε περιμετρικά να κλείσουμε καλά τη σφολιάτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά μην καούμε από την καραμέλα.
- 100 γρ. Honey Δημητριακά
- 300 γρ. σφολιάτα
- 5 μπανάνες
- 250 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 50 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. κανέλα