Μία ιδιαίτερη γέμιση μας επιφυλάσσει η συνταγή, αρκετά διαφορετική από την καθιερωμένη, μια που η γέμιση στο ρολό, εκτός από το αυγό, κρύβει την έκπληξη με τα χόρτα εποχής και το μπέικον.
Απλώνουμε τον κιμά επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο σε παραλληλόγραμμο σχήμα αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον κάθετα. Προσθέτουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνια που υπάρχει το μπέικον και από επάνω βάζουμε τα αυγά. Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου και τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Περνάμε την πατάτα σε ξύλινο καλαμάκι και με ένα μαχαίρι κάνουμε συνεχές κυκλικό κόψιμο από επάνω μέχρι κάτω σαν σπιράλ. Την απλώνουμε στο ξύλινο καλαμάκι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- 800 γρ. χοιρινό κιμά
- 120 γρ. μπέικον
- 4 αυγά βρασμένα
- 250 γρ. χόρτα εποχής βρασμένα
- 500 γρ. πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι