Πικάντικο μπρόκολο με σκόρδο

Με το εποχιακό ακόμα μπρόκολο, δημιουργούμε μία σαλάτα πικάντικη, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μπρόκολο. Κόβουμε τα κοτσάνια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε φέτες και χωρίζουμε το κεφάλι σε ανθύλλια. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε το φιστικέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το αλατοπίπερο ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε 7 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε το γουόκ και βράζουμε το μείγμα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχει βράσει το μπρόκολο.

Τέλος, προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, τσιγαρίζουμε ξανά για 20 δευτερόλεπτα και μετά σερβίρουμε.

  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.γ. λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery