Χοιρινή πανσέτα με πουρέ αρακά

Ετοιμάζουμε στο φούρνο ψητή χοιρινή πανσέτα και συνοδεύουμε με πουρέ αρακά.

Αλείφουμε την πανσέτα με ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη φυτεύοντας μερικές σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Στα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα η πανσέτα και αλλάζουμε το φούρνο σε γκριλ.

Για τον πουρέ
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ.

  • 500 γρ. αρακά
  • 50 γρ. κρύο βούτυρο
  • 30 ml. χυμό λεμονιού
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκκαλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη φρέσκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery