Ραδίκια αυγολέμονο με φιλέτα γλώσσας

Ένας ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψουμε χόρτα ραδίκια, σβήνοντας τη βράση τους με ένα παχύ αυγολέμονο. Με το ζωμό των ραδικιών, ψήνουμε στο φούρνο φιλέτα γλώσσας.

Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα ραδίκια για 1 – 2 λεπτά. σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο
σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα σουρωμένα μας ραδίκια.

Προσθέτουμε αν χρειάζεται και νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά. σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό μας. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας τα γεμίζουμε με λίγο από το μίγμα της κατσαρόλας και τα ρολάρουμε ή τα βάζουμε πάνω κάτω. Σε ένα σκεύος με λίγο από τα υγρά της κατσαρόλας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά. σερβίρουμε με τα ραδίκια.

  • 1 συσκευασία ραδίκια 1000 γρ.
  • 8 φιλετάκια γλώσσα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ροδέλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι καρέ
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 50 ml. χυμό λεμονιού
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι 
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery