Πέρκα αλά Σπετσιώτα
Με την παραδοσιακή Σπετσιώτικη συνταγή, εμείς κάνουμε πέρκα γιαχνί στο φούρνο.
Κόβουμε 2 ντομάτες σε στρογγυλές φέτες και τις υπόλοιπες τις τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα, αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την κάπαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε την μισή ποσότητα της σάλτσας, τοποθετούμε τα ψάρια, τις φέτες ντομάτας από επάνω και την υπόλοιπη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 40-45 λεπτά.
- 2 κιλά ντομάτες
- 2 πιπεριές κέρατο ροδέλες
- 50γρ. κάπαρη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 ml. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
- 30 ml. ξύδι
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κιλό φιλέτα πέρκας