Πέστροφες τηγανητές με βούτυρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα και σάλτσα λεμονιού

Σερβίρουμε υπέροχες πέστροφες, ένα ψάρι εξαιρετικά νόστιμο, τηγανητές με βούτυρο και πασπαλισμένες με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Στο τέλος η λεπτή σάλτσα λεμονιού θα δώσει άρωμα και ένταση στο πιάτο μας.

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις πέστροφες. Βάζουμε το μισό βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τις πέστροφες σε μέτρια φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα αμύγδαλα φιλέ για να καβουρντιστούν ελαφριά. Πριν βγουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  

  • 4 πέστροφες κ/ψ
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery