Τα φιλέτα γλώσσας γίνονται ψητά στο φούρνο με βούτυρο, ενώ το σπαγγέτι λαχανικών αποτελείται από ψιλές φέτες από κολοκύθι, ρέβα και καρότο, που σοτάρονται ελαφρώς στο τηγάνι. Το πιάτο μας τελειώνει με μία υπέροχη σάλτσα που «αγκαλιάζει» όλα μας τα υλικά.
Μαρινάρουμε τις γλώσσες 10 λεπτά σε γάλα. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα σκορπίζουμε σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, βάζουμε επάνω τις γλώσσες, προσθέτουμε το κρασί και το χυμό από το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά.
Όταν ψηθούν οι γλώσσες, παίρνουμε το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Αν δεν μας φαίνεται αρκετό, συμπληρώνουμε με λίγο κρασί ακόμα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και αφήνουμε το ζουμί να πάρει μια βράση.
Στο μεταξύ, διαλύουμε λίγο κόρν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη μας σβολιάσει. Όταν δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμη. Σοτάρουμε ελαφρώς το σπαγγέτι λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε τις γλώσσες στα πιάτα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- 4 κ/ψ φιλέτα γλώσσας
- 120 ml. λευκό κρασί
- 80 γρ. βούτυρο
- Χυμό 1 λεμονιού
- 5 γρ. κορν φλάουρ
- 2 καρότα
- 50 γρ. ρέβα
- 1 κολοκύθι
- 50 γρ σέλερυ
- 200 ml. ζωμό λαχανικών
- Αλάτι, πιπέρι