Θα ζυμώσουμε μόνοι μας τα ψωμάκια για τα σπιτικά cheeseburger και ο σεφ θα μας δώσει την original αμερικάνικη συνταγή για τα μπιφτέκια και τη sauce που θα χρησιμοποιήσουμε.
Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αυγό. Το αλάτι και τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής. Αφήνουμε σε μια λεκάνη για 30 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα φορμάκια. Αφήνουμε να φουσκώσει και πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε προσεκτικά με ένα πινέλο με λίγο γάλα και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, απλώνουμε με πλάστη ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και κόβουμε με ένα ποτήρι στο μέγεθος που θέλουμε. Ψήνουμε σε αντικολητικό τηγάνι.
Συνθέτουμε τα burger.
Για τα ψωμάκια
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 200 ml. γάλα φρέσκο
- 100 ml. νερό
- 30 γρ. μαγιά φρέσκια
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για επάλειψη
- Λίγο γάλα
- Σουσάμι
Για τα μπιφτέκια
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο χωρίς υγρά
- 30 γρ. γαλέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
- 4 φέτες τοστ τυρί τσένταρ
- 80 γρ. Cocktail sauce
- 2 ντομάτες πομοντόρο