Φασόλια χάντρες με φαγόπυρο

Ένα ιδιαίτερο πιάτο με κοκκινιστά φασολάκια χάντρες στην κατσαρόλα θα μας σερβίρει ο σεφ, που στο τέλος της βράσης τους θα προσθέσει φαγόπυρο ή αλλιώς μαυροσίταρο, ένα ιδιαίτερο δημητριακό, που αξίζει να το εντάξουμε στην διατροφή μας.

Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κύβο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αρκετό χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κοιτάμε αν υπάρχουν αρκετά υγρά και προσθέτουμε τον φαγόπυρο. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

  • 1 συσκευασία φασόλια χάντρες 450 γρ.
  • 200 γρ. φαγόπυρο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι καρέ
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 200 γρ. κονκασέ
  • 20 γρ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Όσπρια
Photogallery