Μπιφτέκια οσπρίων με σπανάκι και dressing μπαλσάμικο
Φασόλια μπαρμπούνια, φασόλια χονδρά, ρεβύθια χονδρά, μπιζέλια και φάβα, είναι η ποικιλία των οσπρίων που χρησιμοποιούμε για τα μπιφτέκια μας. Πρωτεϊνούχα μπιφτέκια, χωρίς κρέας, μόνο με όσπρια για όσους είναι χορτοφάγοι αλλά θέλουν γεύση στο πιάτο τους.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε αλεύρι. Ζυμώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, το μείγμα μας πρέπει να είναι σφιχτό . Σχηματίζουμε μπιφτεκάκια και τα τηγανίζουμε. Μόλις βγούνε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το dressing βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- 250 γρ. πολυσπόρι σούπα τουρλού
- 3 κλαδάκια άνηθο
- 3 φύλλα δυόσμο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. σπανάκι
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
- 30 ml. ξύδι βαλσάμικο
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 15 γρ. μουστάρδα
- 15 γρ. μέλι
- Αλάτι, πιπέρι