Φασόλια γίγαντες με λαχανικά και σάλτσα από ταχίνι
Επιλέγουμε φασόλια γίγαντες, ελέφαντες, τα μεγάλα των Πρεσπών και τα μαγειρεύουμε σε ένα μοναδικό πιάτο με ξεχωριστές γεύσεις, όπως η σάλτσα από ταχίνι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια, ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και νοστιμιά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχινιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
Μόλις βράσουν τα φασόλια, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε thermomix. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγο από το ζωμό των φασολιών.
- 400 γρ. φασόλια γίγαντες Ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας
- 30 γρ. μείγμα μπαχαρικών
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 15 γρ. θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Σπόρια από 1 ρόδι
Για τη σάλτσα ταχινιού
- 250 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 40 γρ. μέλι
- Νερό όσο χρειαστεί