Φακές με μύδια τηγανιτά
Φακές με τηγανιτά μύδια, ένας ιδανικός συνδυασμός, αποτελεί την πρόταση για το κύριο πιάτο μας.
Βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά με λίγο αλάτι. Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε. Αλευρώνουμε τα μύδια και τα τινάζουμε καλά με ένα σουρωτήρι. Σε καυτό λάδι τα τηγανίζουμε.
Κόβουμε την ντομάτα χωρίς τα σπόρια (τα κρατάμε στην άκρη για την επόμενη συνταγή).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 2 φινόκιο εμινσέ
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 λεμόνια χυμό και ξύσμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 30 γρ. αλεύρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 300 γρ. μύδια ψίχα