Χοιρινό μπούτι με σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού

Ένα υπέροχο πιάτο με καλομαγειρεμένο χοιρινό. Η σάλτσα από ταχίνι και κατίκι Δομοκού κάνει τη διαφορά. Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και το ψήνουμε σε τηγάνι με ραβδώσεις να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της σάλτσας εκτός του Κατίκι. Μόλις αρχίσει να μειώνετε προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε καλά για να δέσει.

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κρασί και το ζωμό. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρουμε το ρύζι, επάνω το κρέας και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

  • 800 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μενταγιόν
  • Άσπρο & μαύρο σουσάμι

Για τη σάλτσα

  • 250 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 30 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 150 ml. λευκό κρασί

Για το ρύζι

  • 300 γρ. άγριο ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery