Σπιτική μελιτζανοσαλάτα
Η μελιτζανοσαλάτα συντηρείται αρκετά στο ψυγείο. Είναι ένα ντιπ, μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ως συνοδευτικό σε ένα οικογενειακό τραπέζι, ή σαν πρόχειρο φαγητό – μεζεδάκι, με κάποιο κρεατικό στεγνό ή ακόμα και ως σαλάτα στο γρήγορο τοστ που ετοιμάζετε καθημερινά.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά και τις τρυπήσουμε. Μόλις βγουν τις καψαλίζουμε στο γκάζι. Τις καθαρίζουμε εσωτερικά και σε ένα μπολ τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- 1 κιλό μελιτζάνες
- Φέτα 150 γρ. τριμμένη
- Ελαιόλαδο 50 ml.
- 20 ml. ξύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι