Αρνάκι στο φούρνο με λαχανικά και κρέμα τυριού

Αρνάκι με λευκή σάλτσα από κατίκι και πολλά λαχανικά, είναι η πρόταση του σεφ.

Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αρνί. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και το κατίκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, τον άνηθο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

  • 500 γρ. αρνί σε μικρούς κύβους
  • 4 πάτοι αγκινάρας κ/ψ
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 100 γρ. αρακά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 30 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 20 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200 ml. γάλα
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery