Κριθαρότο μανιταριών
Το κριθαράκι είναι ένα υπέροχο ζυμαρικό, που εμείς θα το δουλέψουμε σαν ριζότο, μαζί με μανιτάρια.
Καθαρίζουμε όλα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό λίγο-λίγο. Aποσύρουμε από τη φωτιά μόλις έχει βράσει αρκετά. Ανακατεύουμε με τη γραβιέρα.
- 400 γρ. κριθαράκι βιολογικό
- 3 μανιτάρια πόρτομπελο
- 4 λευκά μανιτάρια
- 3 μανιτάρια πλευρώτους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 50 γρ. αλμυρή γραβιέρα
- Aλάτι, πιπέρι