Σουτζουκάκια τόνου

Σουτζουκάκια κοκκινιστά με πρώτη ύλη τον τόνο. Είναι ένας εξαιρετικός πικάντικος και αρωματικός ψαρομεζές. Εμείς προτείνουμε την συνταγή ως κύριο πιάτο με αρωματικό ρύζι.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της και να μελώσει. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας γυρνώντας τα από όλες τις μεριές να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε από το τηγάνι και ή τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα κι ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού ή τα σερβίρουμε ρίχνοντας τους τη σάλτσα από πάνω, το ρύζι και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

  • 300 γρ. τόνο των σε νερό στραγγισμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
  • 150 γρ. γαλέτα
  • 2 αβγά
  • Κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 200 γρ. κον κασέ
  • 20 γρ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • 200 γρ. ρύζι
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery