Αρακάς λεμονάτος με μπέικον και λαβράκι

Λαδερός αρακάς κατσαρόλας με μπέικον. Το λαβράκι παρασκευάζεται ξεχωριστά και σερβίρεται μαζί με το κυρίως πιάτο.

Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι, τον κύβο λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε άνηθο και τα τοματίνια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι να σταθεί ώσπου να ετοιμάσουμε το ψάρι μας. Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.

Σερβίρουμε τον αρακά σε πιάτο και τοποθετούμε από επάνω το ψάρι.

ΤΙΡ
ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ.

ΤΙΡ2
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΜΑΣ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΓΥΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ.

  • 1 Κιλό αρακά
  • 180 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 1 Λαβράκι 500 γρ. τα φιλέτα του
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κουταλιά νοστιμιά
  • 3 κρεμμύδια ξερά σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • 10 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 100 ml. λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • Αλάτι - πιπέρι
Συνταγές για Λαδερά
Photogallery