Μπάμιες κοκκινιστές με γιαούρτι

Μαγειρεύουμε με παραδοσιακό τρόπο, μπάμιες κοκκινιστές αλλά «σβήνουμε» με δροσερό τρόπο, γαρνίροντας το φαγητό, με στραγγιστό γιαούρτι.

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι, πασπαλίζοντας µε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις μπάμιες κατευθείαν από τη σακούλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε άνηθο και μαϊντανό. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει ζεστό νερό και εκεί μέσα έχουμε διαλύσει τον κρόκο Κοζάνης.  

Προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό. Προσθέτουμε από επάνω το βούτυρο σε κύβους. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 45 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Όταν μαλακώσουν αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει με 100 ml. ζεστό νερό και 20 ml. ελαιόλαδο. Γυρνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το μίγμα του γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε. 

  • 800 γρ. µπάµιες κατεψυγμένες
  • 200 ml. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
  • 5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 5 γρ. γλυκιά πάπρικα
  • 50 ml. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Λαδερά
Photogallery