Το φρικασέ που θα ετοιμάσουμε διαφοροποιείται ευχάριστα, μια που στο αυγολέμονο χορταρικών εμείς συμπληρώνουμε κεφτεδάκια από αρακά. Βράζουν μαζί, και ενώνονται σε μία υπέροχη σούπα.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά, το σκόρδο, το ζελεδάκι βοδινού, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει ο αρακάς για περίπου 30 λεπτά.
Σουρώνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας, αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το thermomix. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1 ώρα.
Μόλις βγει πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας.
Τα αφήνουμε εκτός φωτιάς για 10 λεπτά σκεπασμένα και μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο.
- 600 γρ. αρακά
- 50 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. γαλέτα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ζελεδάκι βοδινού
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 2 αυγά
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι