Μους γιαουρτιού με λεμόνι
Η μους γιαουρτιού συνδυάζει τη γεύση και την απόλαυση που μας προσφέρει ένα γλυκό, με απλά και ελαφριά υλικά.
Τρίβουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το lime και τα στύβουμε για τον χυμό του. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών για να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ακόμη 1 λεπτό το μείγμα. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο γιαούρτι με το λεμόνι. Ρίχνετε αυτό το μείγμα σε ποτήρια και αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Γαρνίρουμε με φέτες από lime.
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 0% λιπαρά
- 1 λεμόνι
- 1 lime
- 2 ασπράδια αβγών
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη