Δύο υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους, το χοιρινό κρέας και τα ρεβίθια, μας ετοιμάζει ο σεφ. Στα συν της συνταγής τα αρωματικά που θα χρησιμοποιήσουμε καθώς και η μαρινάδα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό, το πρωί το αδειάζουμε και τα ξεπλένουμε. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρια, δεντρολίβανο, ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι το αφήνουμε και αυτό όλο το βράδυ.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μαζί με τον κύβο για 30 λεπτά περίπου. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ρεβίθια στραγγισμένα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, τη ντομάτα, νερό από τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για ακόμα 35-40 λεπτά.
- 600 γρ. χοιρινό από σπάλα
- 1/2 κιλό ρεβύθια χοντρά
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπέρια Φλωρίνης ροδέλες
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
- Ξύσμα πορτοκαλί
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι σε κόκκους