Ρύζι basmati με λαχανικά και ξηρούς καρπούς
Ένα εξαιρετικά νόστιμο ρύζι basmati, ένα ρύζι με υπέροχη και ξεχωριστή γεύση, επιλέγουμε για να συνθέσουμε μία ζεστή ρυζοσαλάτα με πολλά λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το μπασμάτι για 12 λεπτά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα σε μία σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά του dressing με το ραβδομπλέντερ και ρίχνουμε επάνω από τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα.
- 200 γρ. μπασμάτι
- 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο με τον αποφλοιωτή
- 8 ντοματίνια
- 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
- 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα
- 100 γρ. ανθότυρο σε κύβους
- 10 γρ. σουμάκ
- 1 ματσάκι ρόκα
Για το dressing
- 50 ml. ελαιόλαδο
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 30 γρ. μουστάρδα
- 10 γρ καστανή ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι