Ταρτάκια σοκολάτας γεμιστά με φυστικοβούτυρο
Τα ταρτάκια σοκολάτας είναι πειρασμός για όλους. Η γέμιση με φιστικοβούτυρο και μέλι σφενδάμου, τα κάνει διαφορετικά και ιδιαίτερα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τη βανίλια και βάζουμε μια ποσότητα να καλύψουμε το κάτω μέρος από το φορμάικα που θα χρησιμοποιήσουμε. Παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη γέμιση ανακατεμένη και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα. Παγώνουμε για περίπου 15 λεπτά στην κατάψυξη ή για 45 λεπτά στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με κακάο, άχνη και κόκκινα φρούτα.
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 30 ml. ηλιέλαιο
- 5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γεμιση
- 80 γρ. φυστικοβουτυρο
- 15 ml. σιρόπι σφενδάμου
- 5 γρ κανέλα