O σεφ δημιουργεί αφράτα ψωμάκια με ασπράδια αυγών και αλεύρι και τηγανίζει παραδοσιακό πολίτικο σουτζούκι. Έτσι συνθέτει τα μοναδικά burger που μας προτείνει.
Παίρνουμε ένα αυγό και χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και το ανακατεύουμε με 10 γρ. αλεύρι. Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι 10 εκ. και σε ένα τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ασπράδι. Το απλώνουμε και ρίχνουμε 5 γρ. σουσάμι.
Μόλις ψηθεί γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Κάνουμε το ίδιο αλλά χωρίς σουσάμι για το υπόλοιπο ασπράδι. Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο και τον βάζουμε σε τηγάνι που έχει κάψει με λίγο λάδι σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
Κόβουμε το σουτζούκι σε λεπτές φέρες και τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
Συνθέτουμε το burger: Τοποθετούμε κάτω το ασπράδι, μαρούλι, ντομάτα, κρόκο, μαγιονέζα, σουτζούκι και τέλος ασπράδι.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- 100 γρ. σουτζούκι πολίτικο
- 4 αυγά
- 40 γρ. αλεύρι
- 1 ντομάτα πομοντόρο ροδέλες
- 2 μαρουλόφυλλα
- 40 γρ. μαγιονέζα
- 20 γρ. σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι