Κρουασάν μήλου
Ετοιμάζουμε μία μοναδική γέμιση με μήλο, γεμίζουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε μαζί στο φούρνο. Μόλις βγουν, γαρνίρουμε με άχνη, λαχταριστά, τραγανά και μυρωδάτα.
Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζύμη σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα. Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό. Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.
- 350 γρ. ζύμη για μεγάλα κρουασάν
- 2 μήλα
- 20 γρ. βούτυρο
- 40 ml. μέλι
- 30 ml. χυμό λεμονιού
- 5 γρ. κανέλα
- 20 γρ. σταφίδες
Για το γλάσο
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 ml. μέλι