Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Σοφρίτο είναι το φαγητό που θα μας ταξιδέψει ή αλλιώς ο τρόπος για να γίνει το μοσχαράκι που αγοράσατε μαλακό, ζουμερό και νόστιμο.

Χτυπάμε το κρέας με ένα μπάτη για να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα γιατί θα μαυρίσει!

Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές. Αλευρώνουμε καλά το κρέας και το τινάζουμε. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο νουά σε φέτες
  • 85 ml. λευκό ξύδι
  • 50 ml. κόκκινο ξύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 50 γρ. βούτυρο σε κύβους παγωμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κόκκινο Κρέας
Photogallery