Σπετζοφάι
Σπετζοφάι από λουκάνικα Τρικάλων και λαχανικά.
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και τη πιπεριά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πασάτα, την κέτσαπ και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το Tabasco και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανητές.
- 2 Λουκάνικα χωριάτικα Τρικάλων ροδέλες
- 2 Λουκάνικα τύπου Μυκόνου ροδέλες
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 200 γρ. πασάτα
- 3 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 40 γρ. κέτσαπ
- Λίγες σταγόνες Tabasco
- Θυμάρι, ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι